Χ. Καλός: Αυτή την Κυριακή θέλουμε να είμαστε η συνειδητή επιλογή των συμπολιτών μας

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Λευκάδας και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Κίνησης «Σύγχρονη Λευκάδα», κ. Χαράλαμπος Καλός, στον Παναγιώτη Κουνιάκη και στον Prisma 91.6

Σχετικά με τα κριτήρια που πρέπει να ψηφίσει ο κόσμος, ο κ. Καλός είπε ότι από την στιγμή που απευθύνθηκε στην κοινωνία της Λευκάδας, τόσο ο ίδιος όσο και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, είπαν ότι επιθυμούν η «Σύγχρονη Λευκάδα» να αποτελέσει μια συνειδητή επιλογή και να μην είναι προϊόν υποχρεώσεων από το παρελθόν, ούτε μικροεξυπηρετήσεων του παρόντος, ούτε ψεύτικων υποσχέσεων για το μέλλον. Να αποφασίσουν με ποιοτικά χαρακτηριστικά, με κριτήρια που να αφορούν το χαρακτήρα και το γίγνεσθαι των παρατάξεων και των ανθρώπων που τις αποτελούν.

Για το μεγάλο πρόβλημα της στάθμευσης ο επικεφαλής της «Σύγχρονης Λευκάδας» τόνισε ότι αποτελεί ένα ζήτημα που επηρεάζει την καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και τους επισκέπτες του νησιού. «Αν και δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ ακραίους χαρακτηρισμούς, στο συγκεκριμένο θέμα επικρατεί ένα χάος, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Υπάρχει πλήρης απουσία σήμανσης, πλήρης απουσία οργανωμένων χώρων στάθμευσης, δεν ξέρει ειδικά ο ξένος επισκέπτης που να πάει να παρκάρει, δεν υπάρχει μια απλή πινακίδα ότι ο χώρος στάθμευσης του Λιμενικού Ταμείου είναι γεμάτος.

Εμείς έχουμε αναδείξει το πρόβλημα, έχουμε συγκεκριμένη πρόταση για την καλύτερη οργάνωση περιφερειακών parking και κύρια αξιοποίηση του δημοτικού parking που είναι έναντι του ΚΤΕΛ. Ένας πολύ μεγάλος χώρος αναξιοποίητος, που μπορεί να είναι 800 μέτρα από το κέντρο της πόλης αλλά εμείς θέλουμε να το συνδυάσουμε και με τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον μέσων μετακίνησης, που μπορεί να είναι τα κοινόχρηστα ποδήλατα, μπορεί να είναι ένα μικρό βανάκι για να μεταφέρει τους ηλικιωμένους προς το κέντρο της πόλης με συγκεκριμένα δρομολόγια. Επίσης, προτείνουμε την καλύτερη οργάνωση των ήδη υφιστάμενων parking.

Μπορούν να οργανωθούν καλύτερα, όλοι οι ξένοι ζητάνε πώς να πληρώσουν και όσον αφορά τους Λευκαδίτες θα μπορούν με την κάρτα του δημότη που έχουμε σκεφτεί να εφαρμόσουμε να έχουν ειδικά προνόμια. Δεν σας λέω, γιατί θα είναι ανέφικτο να το υποσχεθώ με το καλημέρα, για άλλους δήμους που έχουν καταφέρει με μια εφαρμογή στο κινητό τους να μπορεί ο επισκέπτης να βρει που υπάρχει ελεύθερη θέση».

Σχετικά με την τοποθέτηση της δημοτικής αρχής ότι δεν έχει ακούσει συγκεκριμένες προτάσεις από τις άλλες παρατάξεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας ο κ. Καλός είπε «Καλά θα κάνει η δημοτική αρχή ξέχωρα από τους μονολόγους τους οποίους λέει, να ανοίξει τα αυτιά της να ακούσει προτάσεις. Όταν εμείς μιλάμε για την εφαρμογή, πιλοτικού στην αρχή, προγράμματος κοινόχρηστων ποδηλάτων, για να οδηγηθούμε στη μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου, όταν εμείς μιλάμε για τα περιβόητα ΒΚ75 τα τετράγωνα τα οποία, ας μην το πολιτικοποιήσω αλλά καθότι έχουν περάσει στο Υπερταμείο, υπάρχει πρόβλημα κυριότητας. αλλά σας ρωτάω το εξής κύριε Κουνιάκη, ακριβώς απέναντι από το Δημαρχείο, υπάρχει μια παγιωμένη κατάσταση ή δεν υπάρχει; Βλέπουμε φορτηγά παρατημένα για χρόνια, βλέπουμε σκάφη λες και είναι λιμνοθάλασσα.

Αυτός ο χώρος παρότι δεν μας ανήκει με μια μικρή εξυγίανση, άμεση, θα μπορούσε να δοθεί, το προτείνω ακόμη και για το καλοκαίρι που έρχεται, για χρήση και να δοθεί μια ανάσα. Προφανώς και αυτά τα οποία προτείνουμε είναι και η λύση του προβλήματος κατά την άποψη τη δική μας».

Για την στοχοποίηση της «έξυπνης πόλης» και την κριτική που δέχεται για τις επισκέψεις σε άλλους δήμους ο κ. Καλός απάντησε «Αν μη τι άλλο είναι λυπηρό νέοι άνθρωποι, οι οποίοι φιλοδοξούν να έχουν μια ενεργό συμμετοχή κι έναν καθοριστικό ρόλο στην επόμενη μέρα του τόπου μας, να απαξιώνουν και να ισοπεδώνουν προσπάθειες και πετυχημένα μοντέλα που έχουν εφαρμοστεί σε άλλες περιοχές, τα οποία κατά την άποψη τη δική μας είναι άμεσα εφαρμόσιμα, όχι βέβαια όλα άμεσα. Θα χρησιμοποιήσω την φράση του δημάρχου Τρικκαίων επί λέξει «όταν θα προτείνεις αυτά που κρίνεις ότι μπορούν να εφαρμοστούν στον τόπο σου, ένα ένα, δύο δύο, γιατί πρέπει να βλέπεις ότι η κοινωνία ακολουθεί».

Λέμε λοιπόν και αντιστρέφω τις απαξιωτικές αυτές τοποθετήσεις των κατά τα άλλα φίλων, ότι είναι και πρέπει να είναι κύριο μέλημα της δημοτικής αρχής η παροχή υπηρεσίας προς τους δημότες να έχει συνεχή βελτίωση. Και ρωτάω εγώ λοιπόν, είναι ανέφικτο ή δύσκολο να εφαρμοστεί η γραμμή εξυπηρέτησης του δημότη; Δεν είναι μόνο ο Δήμος Τρικκαίων. Είναι δεκάδες δήμοι που εφαρμόζουν, είτε μέσω κινητού τηλεφώνου είτε μέσω κλασσικής τηλεφωνικής γραμμής, την καταχώρηση του αιτήματος σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να μεσολαβεί ο γνωστός του γνωστού που είναι και κατ’ εμάς ο σωστός τρόπος για να κοπεί ο ομφάλιος λώρος του πελατειακού συστήματος;

Είναι τόσο πολύ δύσκολο; Κατ’ εμάς δεν είναι καθόλου δύσκολο. Θα ήθελα λοιπόν από τους φίλους και συνυποψηφίους δημάρχους, πριν απαξιώσουν με τέτοιο τρόπο την προσπάθεια αυτή, την ίδια στιγμή θα ήθελα να ακούσω και τις προτάσεις τους. Είναι λυπηρό όταν από τη μια πλευρά υπάρχει η απαξίωση αυτή και από την άλλη δεν υπάρχει καμία μα καμία πρόταση».

Για την εφαρμογή των τεχνολογικά πιο εξελιγμένων υπηρεσιών ο κ. Καλός τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν οι αντίστοιχες επιμορφωτικές υπηρεσίες και ο απαραίτητος χρόνος για να γίνουν κατανοητά από τους δημότες καθώς δεν είναι όλοι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες.

Στο ερώτημα αν έκανε έργο η δημοτική αρχή ο κ. Καλός είπε «θεωρώ ότι έκανε αυτό το οποίο μπορούσε. Αυτό το έργο το οποίο επιδεικνύει, το οποίο επιτρέψτε μου να πω ότι σε κάποια σημεία οικειοποιείται και έργα άλλων φορέων αλλά αυτό ας το κρίνει ο κόσμος, δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της Λευκάδας του 2020. Υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα τα οποία δεν δρομολογήθηκαν καθόλου.

Μπορώ να αναφέρω μιας και το είπατε το Τουριστικό Περίπτερο στην είσοδο της Λευκάδας, μπορώ να αναφέρω το θέμα του Θεάτρου, την καθυστέρηση στην δρομολόγηση της επίλυσης του φλέγοντος ζητήματος της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και θα σας θέσω κι εγώ ένα ερώτημα ως Λευκαδίτης, πείτε μου εσείς πως βελτιώθηκε η καθημερινότητά σας τα τελευταία πέντε χρόνια. Γιατί εγώ ως μόνιμος κάτοικος της Λευκάδας και λυπάμαι που το λέω, δεν βελτιώθηκε καθόλου η καθημερινότητά μου σε τίποτα.

Άρα έκανε αυτό που μπορούσε αλλά δεν ήταν αυτό που χρειαζόταν για τη Λευκάδα. Δεν υπήρξε κανένα αναπτυξιακό έργο, καμία αναπτυξιακή πρωτοβουλία, καθυστέρησαν 4 χρόνια για τις ιδεοληψίες και τις αγκυλώσεις τις πολιτικές για να ξεκινήσει έστω και διερευνητικά το ζήτημα της κατασκευής της Μαρίνας στο Βλυχό και μια σειρά άλλων έργων».

Σχετικά με τα οικονομικά του δήμου ο επικεφαλής της Σύγχρονης Λευκάδας είπε ότι στο τέλος της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής του κ. Αραβανή ο δήμος ήταν οικονομικά νοικοκυρεμένος. «Ακόμη και τώρα θα πω βέβαια είναι σε καλή κατάσταση. Δεν το αμφισβητούμε αυτό. Άρα βρήκε ένα δήμο υγιή παρότι υπήρχε η μεγάλη δυσκολία της συνένωσης των 5 πρώην δήμων και των 2 κοινοτήτων. Βρήκε μια καλή βάση, δεν ανήκουμε στην κατηγορία των υπερχρεωμένων δήμων, δεν το αμφισβητούμε αυτό». Ωστόσο επισήμανε ότι όταν συναντήθηκε με τον υπεύθυνο Χορηγήσεων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων εκείνος του είπε ότι δεν έχει αιτήματα για τον Φιλόδημο από τη Λευκάδα, όταν άλλοι δήμοι πιο μικροί, όπως είδε στη λίστα, είχαν πολλά αιτήματα.

«Εμείς εκείνο το οποίο σκοπεύουμε να κάνουμε αν ο Λευκαδίτικος λαός μας επιλέξει να είμαστε στο τιμόνι του δήμου Λευκάδας την επόμενη ημέρα, είναι να προχωρήσουμε στην αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, στην καλύτερη αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού που υπάρχει στο δήμο, το οποίο εγώ το εμπιστεύομαι πάρα πολύ. Αν όμως διαπιστώσουμε ότι χρειάζεται ενίσχυση, και δεν μιλάω από πλευράς προσλήψεων, μιλάω από πλευράς συνεργασίας και με τρίτους ανθρώπους εμείς, κύριε Κουνιάκη, δεν έχουμε αυτές τις ιδεολογικές αγκυλώσεις να μη συνεργαστούμε με τον ιδιωτικό τομέα.

Και πάνω στο θέμα των μελετών το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό, έχουμε εξαγγείλει ότι ένα μεγάλο μέρος των εσόδων της Μαρίνας της Λευκάδας θα πηγαίνει αποκλειστικά για την εκπόνηση μελετών. Αυτό είναι δέσμευσή μας, τα χρήματα υπάρχουν, το 1.200.000 ευρώ είναι έσοδα σχεδόν τακτικά από τη Μαρίνα και γιατί αύριο μεθαύριο από το αγκυροβόλιο της Βασιλικής το οποίο σκοπεύουμε όσον αφορά το θέμα του management να ακολουθήσουμε το ίδιο πετυχημένο μοντέλο».

Ο κ. Καλός επισήμανε ότι υπάρχουν πάρα πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία αν ένας δήμος έχει οργανώσει έτσι τις υπηρεσίες του και όλη τη δομή για την ένταξη έργων, μπορεί να αντλήσει χρήματα. Ο κ. Καλός είπε ότι έχει σκοπό να δημιουργήσει ειδικό γραφείο ευρωπαϊκών προγραμμάτων και να ενεργοποιηθούν άτομα που γνωρίζουν πολύ καλά αυτά τα προγράμματα.

Ο επικεφαλής της «Σύγχρονης Λευκάδας» άσκησε κριτική στην ΟΧΕ που κατέθεσε ο δήμος Λευκάδας «Λυπούμαι που η Λευκάδα δεν πρόλαβε ούτε καν τις αρχικές προθεσμίες, χρειάστηκε δεύτερη πρόσκληση για να μπορέσει να εντάξει το πρόγραμμά της. Εκείνο το οποίο θα πω και το οποίο με προβληματίζει είναι το ότι ακόμη και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η πρόταση, που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, δεν έχει γίνει η αντίστοιχη εξέτασή της από το αρμόδιο γραφείο της Περιφέρειας. Κι επειδή θέλουμε να είμαστε υπεύθυνοι όταν μιλάμε στους Λευκαδίτες για τόσο σοβαρά ζητήματα έχουμε κάνει κι εμείς τη δική μας έρευνα, τη δική μας μελέτη, απευθυνθήκαμε σε ανθρώπους που χειρίζονται αντίστοιχα προγράμματα σε πολύ μεγαλύτερες περιφέρειες και πολύ φοβάμαι ότι η τελική πρόταση η οποία κατατέθηκε δεν θα τύχει της έγκρισης. Που σημαίνει ότι θα χρειαστεί μια σειρά διορθωτικών παρεμβάσεων κι αυτό σημαίνει χρόνο. Ειλικρινά τρέμω μήπως δεν μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τους διαθέσιμους αυτούς πόρους».

Για το γεγονός ότι στην ΟΧΕ υπάρχει αναφορά για είσοδο στη Λευκάδα με πλωτή ή υπέργεια γέφυρα ενώ ο δήμαρχος έχει πει ότι αποφασίσει το Υπουργείο, ο κ. Καλός είπε «κ. Κουνιάκη, είστε από τους λίγους που παρατηρήσατε αυτή την ασυνέπεια λόγων γιατί δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή είναι μια παράβλεψη και είναι ένας ευσεβής πόθος να επικρατήσει μια διαφορετική λύση της υποθαλάσσιας ή διαφορετικά είναι υποκρισία στο μέγιστο βαθμό που ενώ από τη μια πλευρά όλες οι ενδείξεις, όλες οι προτάσεις του Υπουργείου είναι για την υποθαλάσσια, η δημοτική αρχή δεν τολμά ούτε να το γράψει».

Η θέση της «Σύγχρονης Λευκάδας» είναι η κατασκευή της υποθαλάσσιας γιατί διαχρονικά όλοι οι αρμόδιοι φορείς έχουν προκρίνει αυτή τη λύση. Για την απαλλαγή των κατοίκων της Λευκάδας από τα διόδια ο κ. Καλός είπε ότι είναι κάτι μαχητό, που μπορεί να προκύψει μετά από διαπραγματεύσεις και τελικής συμφωνίας με τον ανάδοχο και σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους φορείς της Λευκάδας.

Για τα πολιτιστικά του τόπου ο κ. Καλός κατέθεσε προτάσεις της «Σύγχρονης Λευκάδας», όπως η στήριξη των συλλόγων με το 1,5% των τακτικών εσόδων βάσει κριτηρίων και η παραχώρηση του κτηρίου της ΦΕΛ στο δήμο με ταυτόχρονη παραχώρησης χρήσης στη ΦΕΛ για την απαλλαγή των πάγιων εξόδων της.

Για την ανάπτυξη ο κ. Καλός είπε ότι η προμετωπίδα της ανάπτυξης του τόπου είναι η πολυνησία της Λευκάδας και η γαλάζια ανάπτυξη, όχι όμως ως μονοκαλλιέργεια, αλλά να πετύχουμε την ισόρροπη ανάπτυξη με την διάχυση αυτών των ωφελειών και στην ενδοχώρα. Η προσέγγιση της «Σύγχρονης Λευκάδας» είναι προς την ενίσχυση των θεματικών μορφών τουρισμού, όπως ο περιπατητικός, και ο θρησκευτικός για την ανάδειξη του ορεινού όγκου που βρίσκεται σε εγκατάλειψη.

Ο κ. Χαράλαμπος Καλός δήλωσε ότι είναι τιμή του που είναι υποψήφιος δήμαρχος Λευκάδας και έθεσε υποψηφιότητα γνωρίζοντας το γίγνεσθαι της κοινωνίας της Λευκάδας. «Για να μπορέσουμε να πάμε τον τόπο μπροστά πρέπει οπωσδήποτε να αλλαχθεί η νοοτροπία όλων μας, όπως επίσης και τα κακώς κείμενα να διορθωθούν. Ναι, είμαστε αποφασισμένοι να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, με όποιο κόστος κι αν υπάρχει και το προσωπικό και το οικογενειακό και το επαγγελματικό, γιατί κι εγώ ελεύθερος επαγγελματίας είμαι, αλλά πιστεύω ότι αυτό είναι το χρέος μας, το χρέος όλων μας έναντι του τόπου μας και έναντι των παιδιών μας αύριο μεθαύριο».

Ο κ. Καλός είπε ότι υπάρχει χαοτική απόσταση στην αντίληψη μεταξύ δημοτικής αρχής και της παράταξης της οποίας ηγείται, τονίζοντας ότι όταν δείχνεις το σωστό τρόπο ο κόσμος θα τον αγκαλιάσει.

Για το ζήτημα των συνεργασιών ο κ. Καλός είπε ότι η «Σύγχρονη Λευκάδα» δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει το δήμο ακυβέρνητο. «Οι προγραμματικές συγκλήσεις και τα ζητήματα της ιδεολογίας θα παίξουν και σε μας καθοριστικό ρόλο με ποιους ανθρώπους θα συνεργαστούμε, από όποια θέση κρίνει ο Λευκαδίτικος λαός ότι θα πρέπει να τον εκπροσωπήσουμε. Και θα γίνω και λίγο πιο σαφής. Εμείς για το θέμα της διαχείρισης του νερού, της ολιστικής προσέγγισης έτσι όπως λέμε, θα προχωρήσουμε άμεσα στη διενέργεια εκπόνησης μελέτης τόσο τιμολόγησης όσο και βιωσιμότητας για τη δημιουργία Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης. Και ρωτάω εγώ, είναι στα πλάνα του κ. Σολδάτου η δημιουργία Δημοτικής Επιχείρησης; Αντιστρέφω και αλλάζουμε τώρα μέτωπο. Έχω πει και το αναφέραμε και στο ξεκίνημα της συνέντευξής μας ότι όσον αφορά το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και το θέμα της καθημερινότητας για την αποκομιδή των απορριμμάτων και όχι μόνο, παρόλο που εμάς ο στόχος μας είναι να μειώσουμε το παραγόμενο απόρριμμα με την ανακύκλωση, με την κομποστοποίηση, όλες αυτές τις δράσεις με τις οποίες μπορεί να συμφωνούμε όλοι, αν διαπιστώσουμε τόσο το προσωπικό παρά την αναδιάρθρωση, την βελτιστοποίηση των δρομολογίων, την αξιοποίηση του προσωπικού, αν διαπιστώσουμε ότι το δυναμικό το οποίο έχουμε δεν φτάνει για να γίνεται, τουλάχιστον 4 μήνες το καλοκαίρι που όλες οι υπηρεσίες πιέζονται πάρα πολύ λόγω του τουριστικού ρεύματος, αν διαπιστώσουμε ότι δεν επαρκεί ο εξοπλισμός ο οποίος έχουμε, νομίζετε ότι εγώ θα αφήσω, ως πιθανός αυριανός δήμαρχος, να υπάρχει μια μετριότητα και να μην είναι κανένας ικανοποιημένος στο θέμα της καθαριότητας; Θα δεχθεί ο κ. Δρακονταειδής να συνεργαστούμε με κάποιον ιδιώτη για την περιφερειακή αποκομιδή των απορριμμάτων; Να λοιπόν γιατί ζητήματα προγραμματικών συγκλίσεων και ιδεολογίας εμείς θα τα προτάξουμε κι όχι σε επίπεδο συνδιαλλαγής, δεν μας αφορά αυτό εμάς, δεν μας αφορούν οι καρέκλες. Και θα σας πω με την ευκαιρία που μου δίνεται  ότι στο δικό μας τον συνδυασμό κανένας από τους 51 ανθρώπους δεν ζήτησε το παραμικρό όσον αφορά την αυριανή θέση. Γιατί ξέρουν και το έχουμε ξεκαθαρίσει ότι εγώ και δεν αποδέχομαι αλλά και δεν είναι στη φιλοσοφία μου η συνδιαλλαγή κάτω από το τραπέζι. Άρα λοιπόν, ναι στην διακυβέρνηση του τόπου, εγώ δεν είμαι από αυτούς που θα αφήσουν το δήμο ακυβέρνητο, όμως έχουν να συζητηθούν πολύ σοβαρά ζητήματα πριν υπάρξει οποιαδήποτε σύγκλιση και συμφωνία».

Σχετικά με την ανεξαρτησία που δηλώνουν οι περισσότερες παρατάξεις ο κ. Χαράλαμπος Καλός είπε «ο καθένας κρατάει την πολιτική του αναφορά. κ. Κουνιάκη, είναι μικρός ο τόπος και ξέρει ο καθένας που ανήκει ιδεολογικά. Άρα λοιπόν εγώ τον καραγκιόζη δεν τον κάνω, να το πω έτσι απλά, ωμά. Είναι γνωστός ο χώρος και υπάρχει μια συνεπή παρουσία σε αυτόν.  Το ίδιο θα πω ότι και για τον κ. Δρακονταειδή είναι γνωστό και για τον κ. Σολδάτο είναι γνωστό. Σε όλα τα ψηφοδέλτια υπάρχουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και εκτός ιδεολογικού πλαισίου του επικεφαλής. Άρα λοιπόν θα πω ότι κρατάμε μεν τις πολιτικές μας αναφορές, διευρύνουμε το ψηφοδέλτιο μας ο καθένας στο βαθμό που θέλει και μπορεί να το κάνει, κι εμείς έτσι το έχουμε καταφέρει, με ένα και μόνο πρόταγμα τη Λευκάδα και την επίλυση των προβλημάτων. Τώρα όσον αφορά την οποιαδήποτε στήριξη των πολιτικών χώρων που ιδεολογικά ανήκει ο καθένας προφανώς και είναι θεμιτή και γιατί άλλωστε δεν είναι και κατακριτέα. Αλλά οι δημοτικές εκλογές και ειδικά σε μικρούς δήμους φαίνεται ότι έχουν απαγκιστρωθεί από αυτήν την ομπρέλα της καθαρά κομματικής υποστήριξης. Τώρα αν κάποιοι συνυποψήφιοι δήμαρχοι έκριναν ή χρειάστηκαν την περαιτέρω υποστήριξη για τους δικούς του λόγους είναι κάτι που δεν αφορά εμένα».

Στην ερώτηση αν κατάφερε να πείσει τους αναποφάσιστους είπε ότι «είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι, γιατί είμαστε η μοναδική κίνηση η οποία για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, το τελευταίο εξάμηνο, πήραμε πρωτοβουλίες, ανοίξαμε δρόμους και επικοινωνίας και ουσίας, και είδαμε πολλούς συνυποψήφιους να ακολουθούν τους δρόμους αυτούς. Δεν μας πείραξε αυτό, ίσα ίσα χαρήκαμε. Τολμήσαμε, δημιουργήσαμε γεγονότα, πήραμε πρωτοβουλίες, προσπαθήσαμε και πιστεύω καταφέραμε σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό να πείσουμε τους Λευκαδίτες, ανεξαρτήτως της τελικής τους επιλογής το τονίζω. Σεν σας κρύβω ότι είναι ιδιαίτερα συγκινητικό ότι όπου κι αν πάμε μας αγκαλιάζει ο κόσμος, μας λέει ότι διαφέρετε, κι όχι γιατί είμαστε κάτι διαφορετικό αλλά γιατί ο τρόπος προσέγγισης του όλου ζητήματος δεν έχει ξαναγίνει στη Λευκάδα. Αυτό μας αφήνει ικανοποιημένους και πολύ αισιόδοξους. Θεωρούμε δεδομένο, θεωρούμε σίγουρο ότι θα είμαστε η μια από τις δυο επιλογές του Λευκαδίτη την πρώτη Κυριακή και τονίζουμε ότι εμείς θέλουμε να είμαστε η συνειδητή τους επιλογή. Είναι στο χέρι μας, είναι στο χέρι όλων των Λευκαδιτών. Αρκεί να το πιστέψουμε».

Πηγή: Lefkadatoday.gr

Αρχείο Δημοσιεύσεων
Μετάβαση στο περιεχόμενο