Χαράλαμπος Καλός

Υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας

Ο κ. Χαράλαμπος Καλός γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λευκάδα.

Σπούδασε στην Κτηνιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία έγινε δεκτός, μεταξύ ακόμα 16 φοιτητών από όλο τον κόσμο, στο University of Stirling της Σκωτίας για να ειδικευθεί στην Ιχθυοπαθολογία. Στα πλαίσια της έρευνας για το μεταπτυχιακό του, μπόρεσε να αναπαράγει εργαστηριακά μονοκλωνικά αντισώματα έναντι συγκεκριμένου βακτηρίου, γεγονός πρωτοποριακό για την εποχή του.

Παρότι είχε προτάσεις για διεθνή επαγγελματική και ακαδημαϊκή σταδιοδρομία, επέλεξε συνειδητά να επιστρέψει και να δραστηριοποιηθεί στο γενέθλιο τόπο του.

Το 2008 συνέχισε τις σπουδές του με την απόκτηση ενός ακόμη μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ΜΒΑ, με βαθμό Άριστα.

Ο κ. Καλός εργάζεται από το 1998 ως Κτηνίατρος – Ιχθυοπαθολόγος σε κορυφαίες εταιρείες του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχοντας διατελέσει σε θέσεις ευθύνης.

Από το 1999 έως σήμερα, παρέχει κτηνιατρικές υπηρεσίες στην ιδιωτική «Κτηνιατρική Κλινική Λευκάδας», μαζί με την κτηνίατρο κα Κωνσταντίνα Παπαχρήστου.

Έχει παρακολουθήσει, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πλήθος ημερίδων, συνεδρίων και επιμορφώσεων, που αφορούν στο αντικείμενο των σπουδών του. Είναι μέλος πανελληνίων και ευρωπαϊκών φορέων. Επίσης, ως εθελοντής κτηνίατρος είναι υπεύθυνος του Ερευνητικού Κέντρου Διάσωσης και Περίθαλψης κητωδών, ΑΡΙΩΝ, για την ευρύτερη περιοχή της Λευκάδας.

Υπήρξε αθλητής του Γυμναστικού Συλλόγου Λευκάδας και της Δόξας Λευκάδας και μέλος του χορευτικού τμήματος της Νέας Χορωδίας ενώ έχει διατελέσει μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια αθλητικών και άλλων σωματείων.

Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Λευκάδας (2007-2010), αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αντιπρόεδρος της δημαρχιακής επιτροπής, γραμματέας της κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης και αντιπρόεδρος του αθλητικού οργανισμού.

Ο κ. Χαράλαμπος Καλός είναι παντρεμένος με την κα Κωνσταντίνα Παπαχρήστου. Έχουν αποκτήσει δύο κόρες, την Παναγιώτα, μαθήτρια της Α΄ Λυκείου και την Σουζάνα, μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου.

Κατεβάστε σε ψηφιακή μορφή το πλήρες βιογραφικό από [εδώ]

Στοχεύοντας στο μέλλον

Η Λευκάδα

Η Λευκάδα για μένα είναι ο γενέθλιος τόπος, ο τόπος που μεγάλωσα, που αποφάσισα να δημιουργήσω την οικογένεια μου και που δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά. Γέννημα θρέμμα της πόλης, παιδί της πλατείας, του μποσκέτο και της Αγίας Κάρας. Με μια πρόταση, είναι η ζωή μου όλη!

Η απόφαση

Αυτό που με ώθησε να θέσω υποψηφιότητα για τον δήμο της Λευκάδας είναι η αγάπη για τον τόπο μου. Δεν μπορώ άλλο να μένω στο επίπεδο των διαπιστώσεων για τα πολλά κακώς κείμενα της Λευκάδας, για τις χαμένες ευκαιρίες ορθολογικής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Πιστεύω ότι καταθέτοντας την οραματική μου πρόταση και συνδιαμορφώνοντάς την μετά από ευρύ διάλογο, μπορούμε να αλλάξουμε την μοίρα αυτού του τόπου. Επιπροσθέτως, το ενδιαφέρον μου για την τοπική αυτοδιοίκηση, στην όποια πιστεύω πάρα πολύ, δεν είναι ούτε πρώιμο, ούτε ευκαιριακό. Σε ηλικία 36 ετών ο λαός της Λευκάδας με εξέλεξε δημοτικό σύμβουλο και πιστεύω ότι ανταπεξήλθα στις υποχρεώσεις που  απορρέουν από την θέση αυτή.

Το όραμα

Αν και δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ, φρονώ ότι το δυνατότερο σημείο της υποψηφιότητας μου είναι ότι έχω όραμα για τον τόπο μου. Οραματίζομαι τη Λευκάδα ως το πράσινο νησί, της ποιότητας και  του πολιτισμού. Γνωρίζω που πρέπει να στοχεύσουμε, τι πρέπει να γίνει στα νησιά μας.

Τόσο εγώ όσο και οι άμεσοι συνεργάτες μου είμαστε γνώστες των προβλημάτων, είμαστε αποτελεσματικοί και το έχουμε αποδείξει στην πράξη, ο καθένας στον τομέα του. Κύριο μέλημα μου, επίσης, είναι να βγάλω τον δήμο μας από τον φοβικό απομονωτισμό του, μέσα από την ανάπτυξη διαδημοτικών συνεργασιών και πρωτοβουλιών στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στο περιβάλλον. Φιλοδοξώ να κάνω την Λευκάδας μας, μια ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΕΥΚΑΔΑ.

Οι συνεργάτες

Το προφίλ των προσώπων, με τα οποία επιθυμώ να συμπορευτώ για την αλλαγή της Λευκάδας, έχει έναν κοινό παρανομαστή. Ο παρανομαστής αυτός αποτελείται από τέσσερις λέξεις: Εμπιστοσύνη, Συμμετοχή, Δημιουργία, Αποτέλεσμα.

Με άλλα λόγια οι άμεσοι συνεργάτες πρέπει να πιστεύουν στο εγχείρημα και να είναι αποφασισμένοι να διαθέσουν χρόνο από την προσωπική τους ζωή, να έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία και να είναι άνθρωποι πετυχημένοι στον τομέα που δραστηριοποιούνται.

Οι ανάγκες

Πιστεύω ότι εκείνο που χρειάζεται ο τόπος μας, και πιο σωστά εμείς, είναι η αλλαγή νοοτροπίας. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να σεβόμαστε τον τόπο μας και να τον προστατεύουμε με κάθε κόστος. Πρέπει, επίσης, να αποκτήσουμε αίσθημα υπερηφάνειας ως Λευκαδίτες, κάτι το οποίο δεν υπάρχει και σας προκαλώ να αναρωτηθείτε επ’ αυτού. Το κυριότερο πρόβλημα του τόπου μας είναι η συνολική διαχείριση των στερεών απόβλητων. Ένα πρόβλημα χρόνιο με εμφανείς και αφανείς επιπτώσεις, ένα πρόβλημα που δυστυχώς δεν μπορέσαμε ως κοινωνία να το επιλύσουμε, προτάσσοντας μικροσυμφέροντα σε κάθε προσπάθεια που επιχειρήθηκε στο παρελθόν. Επίσης, σημαντικά προβλήματα είναι τα λεγόμενα προβλήματα της καθημερινότητας, π.χ. χώροι στάθμευσης, πεζοδρόμια, φωτισμός, βιώσιμη κινητικότητα, χώροι πρασίνου κ.α.

Η συμμετοχή

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσουμε τους άξονες που θα κινηθεί το πρόγραμμα μας, και τότε με μια σειρά διαδραστικών ενεργειών θα επιζητήσουμε τις απόψεις των κοινωνικών φορέων και των πολιτών, έτσι ώστε να συνδιαμορφώσουμε τις τελικές μας θέσεις, οι όποιες και θα αποτελούν τους δημοτικούς στόχους, που θα υπηρετήσουμε με ευλάβεια.

Η επιλογή

Στις επερχόμενες εκλογές προσδοκώ ότι ο Λευκαδίτης θα απαιτήσει και ταυτοχρόνως θα επικροτήσει καινοτόμες ιδέες, ρηξικέλευθες απόψεις, πρόσωπα τα οποία θα αποτελούν εγγύηση για την επόμενη ημέρα, πρόσωπα που δεν στοιχίζονται πίσω από κομματικές απόψεις. Θα επιλέξουν πρόσωπα που θα έχουν ανοιχτό μυαλό και πρωτίστως διάθεση συνεννόησης.

Το μέλλον

Οραματίζομαι τη ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΕΥΚΑΔΑ. Μια Λευκάδα που θα ενσωματώνει τις νέες τεχνολογίες, που θα σέβεται τους κοινοχρήστους χώρους, που θα σέβεται τα άτομα με αναπηρία, που θα είναι φιλική στην επιχειρηματικότητα, που θα αναδεικνύει τις απαράμιλλες ομορφιές του τοπίου με σωστό τρόπο. Που θα αρέσει πρωτίστως σε εμάς τους Λευκαδίτες. Να είναι ένα μέρος για να ζεις!

Skip to content