Οι προτεραιότητες του νέου Δημάρχου Λευκάδας, κ. Χ. Καλού, από 1η Σεπτέμβρη 2019

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα της Λευκάδας» παραχώρησε ο νέος δήμαρχος Λευκάδας , κ. Χαράλαμπος Καλός, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα από 1η Σεπτέμβρη 2019.

Πως κρίνετε τα αποτελέσματα των εκλογών και πως αισθάνεστε τώρα που εκλεχθήκατε Δήμαρχος; Τι έχετε να δηλώσετε προς τους Λευκαδίτες πολίτες;

Τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν σίγουρα μια μεγάλη έκπληξη για την συντριπτική πλειοψηφία του Λευκαδίτικου λαού. Θα μου επιτρέψετε όμως να πω ότι για εμάς ως «Σύγχρονη Λευκάδα» δεν ήταν έκπληξη. Σχεδιάσαμε το πλάνο ενεργειών, μείναμε προσηλωμένοι σε αυτό, το υλοποιήσαμε και τελικά καταφέραμε να αποτελέσουμε την συνειδητή επιλογή των Λευκαδίων. Διακατέχομαι από συναισθήματα χαράς, συγκίνησης και ευγνωμοσύνης, αλλά ταυτόχρονα αισθάνομαι ήδη το φορτίο της ευθύνης στους ώμους μου.

Σύμφωνα με τον Κλεισθένη, θα πρέπει να οδηγηθείτε σε συνεργασίες ώστε να διοικήσετε τον Δήμο. Βλέπετε να υπάρχει ένα καλό επίπεδο συνεργασίας και με ποιες δυνάμεις σκέφτεστε να συνεργαστείτε;

Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου είμαστε από θέση αρχής άνθρωποι που πιστεύουμε στις συνεργασίες, είμαστε άνθρωποι συναινετικοί, πόσο μάλλον τώρα που επιβάλλεται και από το θεσμικό πλαίσιο. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για το καλό της Λευκάδας. Όσον αφορά με ποιες δημοτικές παρατάξεις θα υπάρξει συνεργασία, αυτό είναι κάτι το οποίο θα το δούμε εν ευθέτω χρόνω, αφού προηγηθούν οι επαφές με όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Πως σκέφτεστε να διοικήσετε τον Δήμο;

Είμαι ένας άνθρωπος βαθύτατα στοχοπροσηλωμένος. Με την οπτική αυτή, αφού προχωρήσουμε στις απαραίτητες αναδιαρθρώσεις στο οργανόγραμμα του δήμου, και κινητοποιήσουμε όλο το προσωπικό κάνοντάς το συμμέτοχο στο αφήγημα που θα παρουσιάσουμε, θα υπάρχει τακτικός έλεγχος των στόχων που από κοινού θα θέτουμε. Φρονώ ότι μόνο έτσι μπορεί να παραχθεί αποτέλεσμα.

Ποια από τα προβλήματα θεωρείτε πιο σημαντικά και από ποια θα αρχίσετε την επόμενη μέρα ανάληψης των καθηκόντων σας;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το σημαντικότερο πρόβλημα του δήμου είναι η διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Επίσης άμεσης προτεραιότητας ζήτημα είναι η ολιστική προσέγγιση του θέματος της ύδρευσης, η επίσπευση των ενεργειών για την δημιουργία της μαρίνας στο Βλυχό, καθώς και τα ζητήματα της καθημερινότητας.

Πως βλέπετε το γενικότερο πολιτικό κλίμα;

Το γενικότερο πολιτικό κλίμα και ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών, είναι τεταμένο και πολύ φοβάμαι ότι θα οξυνθεί έτι περαιτέρω. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι υπάρχει επίσης μεγάλη ανησυχία στους ανθρώπους της αγοράς, λόγω του ότι οι εκλογές αυτές διεξάγονται στη μέση της τουριστικής περιόδου. Ας μου επιτραπεί να πω ότι επιβάλλεται σε κάθε περίπτωση να προκύψει κυβέρνηση για να μην επηρεαστεί ακόμα περισσότερο η οικονομία της χώρας.

Share on facebook
Share on twitter
Share on print
Share on email
Αρχείο Δημοσιεύσεων
Skip to content